dijous, 20 de novembre del 2008

L'EQUIP DE VOLUNTARIS DE CÀRITAS, ACOMPANYANTS DE LA GENT GRAN


Dins de la pastoral adreçada a l'atenció de les persones més necesitades, fa uns anys que un grupo de voluntaris de la nostra parròquia, assessorats per Càritas, van començar a visitar i a acompanyar persones del barri que es trobaven soles i desvalgudes, majoritàriament d'edat avançada. Cada voluntari oferia una part del seu temps lliure, en funció de la seva disponibilitat, per fer aquest servei, que podia anar des d'una hora a la setmana a una tarda, etc... L'equip, format per una dotzena de voluntaris, està coordinat per l'assistent social de Càritas, la Mercè Mora, que és la persona que canalitza els casos a atendre que arriben de diferents institucions. Cada voluntari, assumeix segons les seves possibililtats, l'acompanyament d'alguna d'aquestes persones i procura participar en les jornades de formació que s'ofereixen.

La setmana passada l'equip va fer la seva primera reunió del curs per revisar la tasca feta i per a assumir nous acompanyaments. Cada mes s'atura a fer una reunió de seguiment.

Certament, casda vegada hi ha més persones que es queden soles a casa, si en tenen, mancades de caliu humà. Per a elles, la visita del voluntari/a, ni que sigui una estoneta a la setmana és un alè de vida: saber que algú es preocupa per tu, que et ve a veure desinteressadament, que t'escolta, amb la que llegeixes el diari o passeges, té un valor enorme.

Ja ho veieu, és un petit servei, que omple molt tant a lses persones que el reben com a les que el duen a terme.

Si disposeu d'una mica de temps lliure pels altres, us convidem vivament a que el compartiu amb aquestes persones que tant mancades estan de companyia. Una manera de fer-ho és col·laborant amb nosaltres. Podeu posar-vos en contacte amb un servidor, amb l'assistent social o amb qualsevol delsl membres de l'equip.